Welke kleur T-shirt kies jij?

Nog niet zo heel lang geleden werd het T-shirt alleen gedragen tijdens het sporten of als onderkleding. Vandaag de dag is het T-shirt niet meer weg te denken uit het modebeeld! Het is in de zomer zelfs het meest populaire kledingstuk dat er bestaat! Een T-shirts is inmiddels te verkrijgen in enorm veel designs, kleuren en pasvormen. Voor iedere lichaamsbouw is er een geschikt mooi aansluitend shirt te koop.

Een shirt onder overhemd of trui

Als je vaak overhemden of truien draagt dan ben je net zoals ik, vast van mening dat het lekkerder zit als je een T-shirt eronder aan hebt.

Als je denkt aan een T-shirt voor onder je overhemd of trui, dan denk je in de meeste gevallen aan een wit shirt, toch? Alleen een zeer modebewuste man zal denken in meer kleur. Want in een aantal gevallen staat een grijs of een zwart shirt veel mooier!

Dit is afhankelijk van de kleur van je outfit en het seizoen waarin je jezelf bevind.

Wanneer kies je voor een wit T-shirt?

Een wit T-shirt is met afstand de meest gekozen “kleur”. Een wit shirt is te combineren met alle kleuren en straalt frisheid uit. Wit is in de zomer lekker verkoelend en is eenvoudig te wassen. Toch kan wit soms ook lastig zijn. Wit moet wel echt wit zijn! Door je witte T-shirt verkeerd te wassen kan deze vaal worden, ook is de kans dat je na het knoeien een goed zichtbare vlek hebt erg groot.

In welke combinatie is zwart de beste kleur voor je T-shirt?

Ook zwart is een basiskleur en goed te combineren, let op, net zoals bij de grijze shirts, kleed je niet geheel in het zwart maar combineer met kleur.

Zwart is in de zomerdagen misschien een beetje te warm, maar is in alle andere seizoenen een fijne kleur om te dragen. Zorg dat je de zwarte shirts wast bij andere donkere kleding, zo blijven ze langer mooi en diep zwart.

Wanneer kun je beter kiezen voor een grijs T-shirt?

Een grijs T-shirt is niet altijd voor de hand liggend maar kan heel erg mooi zijn! Ook een grijs shirt is eenvoudig te combineren met veel kleuren.

Licht grijze shirts zijn mooi bij donkere kleding. Donker grijze shirts zijn mooi op lichte en velgekleurde kleding. Zorg wel dat niet je hele outfit in dezelfde kleur grijs is. Dit geeft een stijf en oubollig effect. Een groot voordeel van grijze shirts is dat ze veel minder besmettelijk zijn voor vlekken.

Maar let op! Ook grijze shirts kun je verwassen, dus volg te alle tijden het wasvoorschrift dat in het shirt is aangegeven op.

Kies altijd voor kwaliteit!

Of je nou een wit, grijs of zwart shirt wilt aanschaffen, let altijd op de kwaliteit. Een T-shirt van 100% katoen is vaak een kwalitatief goed shirt.

Ook kun je kijken naar de stiknaden: Dubbel gestikt is altijd steviger. Hou je aan de wasvoorschriften en je zult vele malen langer plezier hebben van je shirt als deze van goede kwaliteit is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.