Icoon in de modewereld

Poloshirts, wie kent ze niet. Hoewel het een simpel ontwerp is zijn de poloshirts toch een van de meest veelzijdige kledingstukken voor de man. Poloshirts zijn in de zomer niet uit het straatbeeld weg te denken. En de warme zomer is in zicht. De poloshirts zijn overal terug te vinden. In de sport, op kantoor en zelf in het privéleven worden ze gedragen. Het is en blijft een icoon in de modewereld voor de man.

Stukje geschiedenis van het Poloshirt

Een klein lesje geschiedenis voor we beginnen aan het echte werk. Waar komt de polo vandaan? De naam doet vermoeden dat het shirt iets te maken heeft met de sport polo maar dat is niet waar. De eerste poloshirts werden inderdaad gemaakt om in te sporten, maar dan voor een andere chique sport zoals tennis. In de jaren ’20 ontwierp de inmiddels wereldberoemde René Lacoste de eerste polo. Om de warme zomers op het veld wat dragelijker te maken, hees hij zichzelf in een polo. Nog steeds netjes, maar een stuk luchtiger. In 1933 bracht hij in samenwerking met André Gillier poloshirts op de markt en de rest is geschiedenis. Het poloshirt is inmiddels niet meer weg te denken uit de kledingkast van iedere zichzelf respecterende gentlemen.

Combineren van poloshirts

Poloshirts werken eigenlijk met bijna alles. Dat is ook het leuke van een poloshirt. Je kunt ‘m zowel up- als downgraden. Ga jij voor een nonchalante, casual look? Combineer deze dan bijvoorbeeld met een jeans of korte broek en maak het af met een paar toffe sneakers. Ook kun je hier voor een poloshirt met een printje kiezen. Heeft een stijlvolle outfit toch meer jouw voorkeur kies dan voor een chino (kan zowel kort als lang) en draag er bijvoorbeeld een paar loafers onder. Het kan allemaal. Inmiddels overtuigd dat een poloshirt niet in jouw kast mag ontbreken?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.